Patchoworkové látky a pomůcky pro patchwork

19.01.2011 16:01

V současné době je na prodejně více jak 80 druhů látek rozličných barev a vzorů. Část látek je již nařezána na sad  4 motivů po 50x50cm; celkem 1m2 (100x100cm).

Postupně přidávám jak na tyto internetové stránky fotografie nových látek, tak i připravuji čtverce a kombinace.

Z pomůcek jsou na prodejně komplety na patchwork: řezací deska, pravítko a střední řezák (přibalené jsou v sadě ještě špendlíky a vypratelná tužka).

Zpět

Patchworkové výrobky

A je hotovo :-)

A je hotovo :-)
A je hotová ... moje první deka, vypodložila jsem jí flísem, krásně hřeje a to nejen na těle 

A copak ještě děláme ...

A copak ještě děláme ...
patchworkovou, ale fakt velkooooou deku, zatím mám sešité dílce vidím to dost reálně jak konec týdne :-)  Zvídavému očku neunikl horní roh ... ano, jeden díl mi schází :-( Nějak to ušmoulím :-) Bane, mám ještě zbytky (velký), takže jedno čtverečkový repete.

Něco praktického do domácnosti

Něco praktického do domácnosti
Patchwork není jen nějaké bezduché sešívání rozstříhané látky, jak někomu může připadat :-(, je to hlavně způsob, jak si vytvořit něco velmi hezkého a praktického a nutného! Obal na žehlící prkno. 

Ještě jedno srdíčko

Ještě jedno srdíčko
Tohle je předposlední, co jsem udělala, ještě jedno malé a huráááá ... na Velikonoce.

Tak trochu jiný patchwork

Tak trochu jiný patchwork
Polystyrenové srdíčko, stužky, špendlíky .... a ocelový prst. 

Patchworkový ubrus do hněda

Patchworkový ubrus do hněda
Byla to teda fuška, pořád se to kroutilo ale nakonec jsem vyhrála. Jak by taky ne. Jsem přece holka šikovná. A určitě nejsem sama.

Quiltovaný povlak

Quiltovaný povlak
Dneska jsem zkusila prošívání obalu na atypický motilanový sedák. Vrchní díl jsem vypodložila po celé délce vatelínem, přišpendlila na několika místech a pak obšívala vzory na látce. Vzory jsou teď velmi hezky vystouplé, samotný povlak je pěkně tuhý, určitě vydrží o hodně víc, než přechozí obal,...

První kousek, co jsem vyrobila

První kousek, co jsem vyrobila
6.února: A máme hotovo :-) Zatím je to pouze hotový panel z trojúhelníčků, vypadá docela dobře (není špatné se trochu pochválit). Musím všem říct, že pokud jste aspoň trošku kamarád se strojem - JDE TO! Nebojte se zkusit něco nového.

Nová láska na obzoru

Dokud nezkusíš, nevíš

19.01.2011 15:52
Přiznám se, že jsem nevěděla, o co přicházím, když jsem neměla to možnost, "mazlit" se s těmi nádhernými látkami, prohlížet si jejich vzory, dumat o tom, co z nich ušiji, ve své fantazii přemítat o kombinaci látek. Je to nádhera. Sama jsem začala s růžovými odstíny. Na trhu je jich asi nejvíc, dají se krásně kombinovat s ostatními, které jsou aspoň trošilku barvou či vzorkem shodné. V žádném případě není nutné, abyste kupovala po metru! Na prodejně pro Vás postupně připravuji složené kolekce...